امیکرون

آیا واکسن‌های کووید-۱۹ در مقابل نوع امیکرون مقاومت ایجاد می‌کنند؟

در مدت کوتاهی پس از ظهور امیکرون، آخرین نوع SARS-CoV-2، سؤالات زیادی مطرح است. آیا سرعت سرایت آن بیشتر شده است؟ شدت علائم آن چقدر است و مهمتر از همه، آیا واکسن ها بدن را در برابر آن محافظت می کنند؟ تا زمانی که اطلاعات بیشتری در دسترس نباشد، هیچ پاسخ قطعی وجود ندارد. اما بسیاری از محققین خوشبین هستند که واکسن های موجود حداقل محافظت را ایجاد می نمایند.

آیا واکسن ها تاثیر دارند؟

به گزارش دانشگاه آکسفورد، تولید کننده واکسن آسترازنکا: علیرغم ظهور انواع سویه های جدید ویروس کرونا درسال گذشته، واکسن‌ها همچنان درصد بسیار بالایی از ایمنی در برابر ابتلا شدید به کروناویروس را ایجاد می‌کنند.

پروتئین Spike تغییر می کند؟

نگرانی اصلی این است که نوع Omicron دارای بیش از 50 جهش است که 30 مورد آن در پروتئین اسپایک آنتی ژن ویروس است، منطقه ای که هدف اصلی  واکسن های کروناست.

با این حال، به نظر می رسد که سطح بالای آنتی بادی های خنثی کننده ی این آنتی ژن، که پس از تزریق سه دوز واکسن تولید می شوند، از علائم شدید پس از عفونت با نوع Omicron محافظت می کنند.

با انجام آزمایش آنتی اسپایک (IgS) میزان آنتی بادی تولید شده معلوم خواهد شد.

همچنین واکسن ها با تحریک سیستم ایمنی سلولی منجر به تولید سلول‌های T و فعال شدن آنها می‌شوند، که نقش مهمی در کنترل عفونت‌های SARS-CoV-2 دارند و کمتر تحت تأثیر جهش‌های جدید قرار می‌گیرند.

 تست COVID PCR با امکان نمونه گیری در منزل یا محل کار بصورت آنلاین در آزمایشگاه ژنتیک پارس ژنوم انجام میشود.

تشخیص ابتلا به امیکرون در آزمایشگاه پارس ژنوم قابل انجام است.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا