میزان مرگ ومیر ناشی از ویروس کرونا

مقابله با ویروس کرونای جديد، نبردي سخت عليه عامل ناشناخته براي پزشكان است.
پزشکان در تکاپوی پاسخ به سوالات بسیاری از جمله موارد زیر می باشند:
این ویروس چگونه به بدن حمله مي كند؟ طيف گسترده اي از علائم چيست؟ چه كسي احتمال دارد به شدت بيمار شود يا بميرد؟چگونه آن را درمان كنيم؟
مطالعات توسط پزشكان در خط مقدم اپيدمي در ووهان چين شروع شده است تا به اين سوالات پاسخ دهند، در این مطالعه که در مرکز کنترل بیماریها در چین انجام شده است، بیش از 4400 بیمار تایید شده برای ویورس کرونا مورد بررسی قرار گرفته اند.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که افراد در طیف گسترده ای از شدت بیماری را نشان می دهند که به قرار زیر است:
- 81% علائم خفيف را بروز مي دهند.
- 14% علائم شديد را بروز مي دهند.
- 5% به شدت بيمار مي شوند.
برخلاف گزارش هاي اوليه كه نشان مي دهد اين بيماري بيشتر مردان را تحت تاثير قرار مي دهد، هر دو جمعيت زنان و مردان با احتمال برابري به اين ويروس آلوده مي شوند.
تب و حمله ريه
اين ويروس، Sars-CoV-2، تمايل زيادي به آلوده كردن بافت ها و مجاري هوايي در اعماق ريه ها را دارد. تب، خستگي و سرفه خشك شايع ترين علائم براي بيماران بستري در بيمارستان ها است، اما همه افراد مبتلا تمامي اين علائم را نشان نمي دهند.
ديگر علائم این بیماری شامل موارد زير مي باشد:
31% تنگي نفس داشتند
11% درد عضلاني داشتند
9% سرگيجه داشتند
8% سردرد داشتند
5% گلو درد داشتند
اين بيماري مي تواند به ذات الريه (پنوموني)، التهاب ريه و كيسه هاي ريز موجود در آن و يا در نهايت نارسايي اندام منجر شود. همه اين اطلاعات مبني بر بيماراني است كه در بيمارستان بستري بودند. بسياري از موارد خفيف كشف نشده اند.
موارد مرگ اولیه در اثر ویروس کرونا:
اولين موارد مرگ در اثر ويروس كرونا، دو بيمار بودند كه با جزئيات كامل باليني در مجله پزشكي لنست گزارش شدند، اين دو بيمار به ظاهر سالم بودند، اما به مدت طولاني مصرف كننده سيگار بودند و اين مي تواند علت ضعف ريه هاي آنها باشد.
مورد اول، مرد 61 ساله اي بود كه با علائم ذات الريه شديد وارد بيمارستان شد. او دچار ديسترس حاد تنفسي شده بود، به اين معني كه بافت ريه در اين فرد قادر به تامين اكسيژن كافي براي زنده نگه داشتن بدن نبود. علي رغم اينكه به دستگاه تنفسي وصل شده بود، دچار نارسايي ريوي شد و پس از 11 روز بستري درگذشت.
مورد دوم، مردي 69 ساله با سندرم ديسترس تنفسي حاد بود كه به دستگاه ريه مصنوعي (ECMO) متصل شده بود، اما اين كافي نبود و در اثر ذات الريه و شوك سپتيك درگذشت.
مرگ و مير در اثر ويروس كرونا در افراد با سنين بالا بيشتر است و در آمار مرگ ومير ناشي از اين بيماري يك الگوي مشخص وجود دارد.
طبق اعلام مركز كنترل بيماريها در چين، كمتر از 0.5% از بيماران فوت شده در اثر اين بيماري زير 50 سال داشتند.
با اين حال، اين رقم به سرعت در سنین بالاتر، افزایش می یابد:
- 3% در دهه 50 سالگي
- 6% در دهه 60 سالگي
- 8% در دهه 70 سالگي
- 15% بالاي 80 سال
ميزان مرگ ومير در افرادي كه فاقد مشكلات سلامت مي باشند، چيزي حدود 0.9% است.
با اين همه اين ميزان در موارد زير افزايش مي يابد:
- 6% در افراد با فشار خون بالا
- 6% از افراد با مشكلات ريوي طولاني مدت ريوي مانند مواردي كه ناشي از مصرف سيگار است
- 7% از افراد با ديابت
- 11% از افراد با مشكلات قلبي