کرونا با علائم طولانی مدت!

کرونا برای بسیاری از افراد یک بیماری خفیف و کوتاه است ولی عدهای ماه ها با علائمی مثل خستگی مفرط دست و پنجه نرم میکنند. این نوع بیماری که به کرونای طوالانی مدت معروف است تاثیر سختی بر زندگی کسانی میگذارد که پس از بهبود، هنوز علائمی نظیر سردرد، خستگی و… دارند.
کرونا با علائم طولانی مدت چیست؟
این نوع بیماری تعریف خاص یا علائم شایع ندارد. شایع ترین ویژگی آن خستگی، تنگی نفس، سرفه، آسیب های روانی، درد مفاصل، درد عضالت، مشکالت شنوایی و بینایی، سردرد، از بین رفتن حس بویایی و چشایی و همچنین آسیب به قلب و ریه میباشد. کرونا با علائم طولانی مدت فقط مربوط به کسانی نیست که در بخش مراقبت های ویژه بستری میشوند. مبتالیان به بیماری خفیف هم ممکن است با مشکالت طولانی وشدید روبرو شوند.
چه عواملی در مدت زمان بهبود علائم کرونا در افراد مهم است؟
در این باره نظریه های بسیاری وجود دارد که پاسخ به آن ها قطعی نیست. ویروس کرونا میتواند مستقیما تعداد زیادی از سلول ها را آلوده کند و باعث واکنش شدید سیستم ایمنی بدن و آسیب به بخش های مختلف آن شود. بعد از ابتلا به ویروس کرونا، سیستم ایمنی به حالت طبیعی برنمیگردد و ممکن است عملکرد اعضای بدن را هم تغییر دهد و در مواردی آسیب رساندن به ریه بیشتر مشهود است. بیماری کرونا میتواند سوخت و ساز بدن را تغییر دهد. در مواردی کرونا باعث دیابت می شود، که تنظیم قند خون این افراد را دچار مشکل می کند. نشانه هایی هم از تغییرات مغزی مشاهده کرده اند که هنوز در دست بررسی میباشد. کرونا بر خون هم تاثیر عجیبی میگذارد، انعقاد غیرعادی و آسیب به شبکه مویرگی.
آیا عوارض ویروس کرونا تا پایان عمر باقی می ماند؟
این فرض که افراد مبتلا به این بیماری تا پایان عمر درگیر آسیب های ناشی از این بیماری میباشند، فرضی است که دانشمندان مشغول بررسی آن هستند. ولی ممکن است برای بررسی اثرات بلند مدت یک بیماری جدید هنوز زود باشد. این احتمال وجود دارد که این ویروس بتواند یک دوره ی نهفتگی را طی کند. پس از این دوره همانند عملکرد ویروس تبخال دوباره فعال شود. یافته های اخیر نشان میدهد که در 12 درصد بهبود یافتگان از کرونا نارسایی قلبی دیده میشود. با ضغیف تر شدن عملکرد ریه و ، فشار بیشتری به قلب می آید. این فشار میتواند اثرات بلند مدتی بر عملکرد قلب بگذارد.
چگونه عوارض کرونا را بعد از بهبودی کاهش دهیم ؟
به تدریج ورزش را جزو برنامه های روزمره خود قرار دهید و یک برنامه ی غذایی سالم داشته باشید. مصرف انواع مختلف دارو برای برخی بیماران منجر به کاهش وزن میشود. سعی کنید یک رژیم غذایی مملو از محصوالت ارگانیک، سبزیجات، تخم مرغ و طیور از جمله بوقلمون داشته باشید تا اشتهای از دست رفته را جبران کنید و از خوردن مواد غذایی سرخ کردنی اجتناب کنید.