افراد مبتلا به ویروس کرونا چه کارهایی باید انجام دهند؟

اگر علائمی مثل تب یا سرفه دارید، این امکان وجود دارد که مبتلا به بیماری جدید ویروس کرونا (کووید-19) باشید. اغلب افراد مبتلا به فرم خفیف این بیماری می توانند با ماندن در خانه و استراحت بهبود یابند. اما این را در نظر داشته باشید که در صورت بروز هر گونه علائم هشدار دهنده (از جمله بروز مشکلات تنفسی)، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

اگر بیمار هستید، برای مراقبت از خود و سایر افراد خانواده و جامعه نکات زیر را رعایت کنید:

از خانه خارج نشوید مگر برای مراقبت های پزشکی

در خانه بمانید: بیشتر افراد مبتلا به کووید-19 فرم خفیف بیماری را بروز می دهند و اغلب می توانند بدون دریافت مراقبت پزشکی در خانه بهبود یابند. خانه خود را، به جز برای مراقبت های پزشکی، ترک نکنید و از حضور در مکان های عمومی اجتناب کنید.

از حمل و نقل عمومی استفاده نکنید: وسایل حمل و نقل عمومی، مثل اتوبوس، مترو یا تاکسی را استفاده نکنید.

از دیگران فاصله بگیرید: تا حد امکان از سایر افراد خانواده و حتی از حیوانات خانگی دور باشید. در صورت امکان در یک اتاق مجرا بمانید و از سرویس بهداشتی و حمام جداگانه استفاده کنید.

اگر بیمار هستید، با پارچه ای روی دهان و بینی خود را بپوشانید

اگر مجبور هستید در کنار افراد دیگر باشید حتی در خانه، حتماً باید صورت خود را (روی بینی و دهان) با پارچه بپوشانید. در طول همه گیری ویروس کرونا و نیاز بالا به ماسک های پزشکی و ارجعیت کادر درمان برای استفاده از این لوازم حفاظت فردی، امکان بروز کمبود برای این اقلام وجود دارد. به همین دلیل در صورت عدم دسترسی به ماسک های پزشکی، توصیه به استفاده از ماسک های پارچه ای می شود.  

جلوی سرفه و عطسه خود را بگیرید

استفاده از دستمال: هنگام عطسه یا سرفه، بینی و دهان خود را با دستمال بپوشانید.

دور انداختن: دستمال آلوده را در کیسه انداخته، گره بزنید و در سطل دردار بیندازید.

شستن دست ها: بلافاصله دستان خود را با آب و صابون و حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، دستان خود را با یک مایع ضدعفونی کننده دست حاوی الکل 60% تمیز کنید. 

پاکیزه نگه داشتن مرتب دست ها

دست ها را بشویید: دست ها را به طور مرتب با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید. انجام شستشوی درست دست ها بخصوص بعد از سرفه یا عطسه، رفتن به سرویس و قبل از خوردن غذا و یا طبخ غذا بسیار مهم است.

استفاده مایع ضدعفونی کننده دست: در مکانی که دسترسی به آب و صابون ندارید، از مواد ضدعفونی کننده دست با الکل حداقل 60% استفاده کنید، تمام سطوح دستان خود را آغشته به ماده ضدعفونی کرده و به هم بمالید و اجازه دهید تا خشک شود.

آب و صابون بهترین راه برای ضدعفونی کردن دست ها می باشد بخصوص اگر دست ها به وضوح کثیف باشد.

پرهیز از تماس: از دست زدن به بینی، دهان و چشم خود با دست های آلوده خودداری کنید.

از لوازم شخصی یکدیگر استفاده نکنید

عدم استفاده از لوازم شخصی یکدیگر: برای مثال از لیوان آب، ظرف غذا، حوله، ملحفه و … دیگر اعضای خانواده خود به طور مشترک استفاده نکنید.

شستشوی لوازم شخصی: پس از استفاده از این وسایل، آنها را با آب و مایع کاملا بشویید.

سطوح را به طور روزانه تمیز کنید

سطوحی از محل قرنطینه را که بیمار بیشترین تماس را با آنها دارد، به طور مرتب تمیز و گندزدایی کنید. برای تمیز کردن این سطوح حتما از دستکش و ماسک استفاده شود. این سطوح شامل تلفن، کنترل تلوزیون، روی میز، وسایل حمام، دسگیره در، پریز، میز کنار تخت و… می باشند. برای تمیز کردن این سطوح ابتدا از آب و صابون و یا دیگر مواد شوینده استفاده کنید و سپس از مواد ضدعفونی کننده خانگی استفاده کنید. در هنگام استفاده از این مواد، موارد احتیاطی مانند پوشیدن دستکش و اطمینان از تهویه مناسب را رعایت کنید.

علائم خود را کنترل کنید

علائم شایع ابتلا به کووید-19، شامل تب و سرفه است. بروز مشکل تنفسی، نشانه جدی تری است که به معنی ضرورت مراجعه شما به مرکز درمانی می باشد. به هنگام ترک منزل برای مراجعه به مراکز درمانی، حتما بینی و دهان خود را بپوشانید و سعی کنید در فاصله دو متری از دیگران باشید، با رعایت این موارد به حفاظت از مردم اطراف خود کمک می کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا