بیماری آنفولانزا

فهرست مطالب

آنفلوانزا یک بیماری تنفسی مسری است که توسط ویروس های آنفولانزا ایجاد می شود که بینی، گلو و ریه ها را آلوده می کند. برخی گروه سنی  مانند 65  سال به بالا، کودکان خردسال و افراد با شرایط سلامتی خاص، در معرض خطر بیشتری از عوارض جدی آنفولانزا هستند. 

دو نوع اصلی ویروس آنفولانزا وجود دارد: انواع A و B .

ویروس‌های آنفولانزای A و B که به طور معمول در افراد پخش می‌شوند (ویروس‌های آنفلوانزای انسانی) مسئول همه‌گیری آنفولانزای فصلی هر ساله هستند.

چه افرادی در معرض خطر بالا عوارض آنفولانزا هستند؟

افراد 65 سال به بالاتر در مقایسه با جوانان بیشتر در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی آنفولانزا هستند. این افزایش خطر تا حدی به دلیل تغییر در سیستم دفاعی ایمنی با افزایش سن است. در حالی که شدت بیماری در هر دوره آنفولانزا متفاوت است، در بیشتر فصول سال، افراد 65 سال به بالا بیشترین بار بیماری آنفولانزا را تحمل می کنند.

به عنوان مثال، در سال‌های اخیر، تخمین زده می‌شود که بین 70 تا 85 درصد از مرگ‌های ناشی از آنفولانزای فصلی در گروه سنی افراد 65 سال به بالاتر و بین 50 تا 70 درصد از بستری‌های مرتبط با آنفولانزای فصلی در بین افراد این محدوده سنی رخ می دهد. 

تفاوت واکسن های آنفولانزا 2022-2023 با سال های دیگر در چیست؟

  • ترکیب واکسن های آنفولانزا به روز شده 
  • برای آنفولانزای 2022-2023، سه واکسن آنفولانزا وجود دارد که ترجیحاً برای افراد 65 سال به بالاتر توصیه می شود. این واکسن ها شامل واکسن چهار ظرفیتی فلوزون بالا، واکسن آنفولانزای نوترکیب چهار ظرفیتی فلوبلوک و واکسن آنفولانزای کمکی چهار ظرفیتی فلواد است.
  • زمان قابل توصیه برای واکسیناسیون مشابه سال های گذشته است. برای اکثر افرادی که فقط به یک دوز برای هر سال  نیاز دارند، شهریور تا آبان معمولا زمان مناسبی برای واکسیناسیون هستند. واکسیناسیون در ماه های تیر تا شهریور برای اکثر بزرگسالان توصیه نمی شود، اما می تواند برای برخی از گروه ها در نظر گرفته شود. در حالی که به طور ایده آل توصیه می شود تا پایان ماه آبان واکسینه شوید، مهم است که بدانید واکسیناسیون بعد از آبان ماه همچنان می تواند در طول سال در اوج آنفولانزا از شما محافظت کند.
  • شرایط سنی واکسن آنفولانزای غیرفعال مبتنی بر کشت سلولی، Flucelvax Quadrivalent (ccIIV4)، از 2 سال به بالاتر، به 6 ماه به بالاتر تغییر کرده است.
  • انتظار نمی رود واکسن های از پیش پر شده آنفولانزای چهار ظرفیتی Afluria برای کودکان در این سال موجود باشد. با این حال، کودکان می توانند این واکسن را از یک ویال چند دوز با دوز توصیه شده دریافت کنند.

چرا مردم باید علیه آنفولانزا واکسینه شوند؟

 

آنفولانزا یک بیماری بالقوه جدی است که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان و گاهی اوقات حتی مرگ شود. هر سال شدت آنفولانزا متفاوت است و آنفولانزا می تواند افراد را به طور متفاوتی تحت تاثیر قرار دهد، اما در طول فصول سال آنفولانزای معمولی سالانه باعث مبتلا شدن میلیون ها نفر می شود وحتی باعث می شود صدها هزار نفر در بیمارستان بستری شوند و هزاران تا ده ها هزار نفر به دلایل مرتبط با آنفولانزا جان خود را از دست می دهند. آنفولانزا می تواند منجر به بیماری های جدی تری شود.

 عوارض آنفولانزا می تواند شامل ذات الریه باکتریایی، عفونت گوش، عفونت سینوسی و بدتر شدن شرایط پزشکی مزمن مانند نارسایی احتقانی قلب، آسم یا دیابت باشد.

علائم و تشخیص آنفولانزا چیست؟

علائم و نشانه های آنفولانزا معمولاً به طور ناگهانی ظاهر می شوند. افرادی که مبتلا به آنفولانزا هستند اغلب برخی یا همه این علائم را احساس می کنند:

  • تب و احساس تب یا لرز
  • سرفه کردن
  • گلو درد
  • آبریزش یا گرفتگی بینی
  • دردهای عضلانی یا بدن
  • سردرد
  • خستگی 
  • برخی از افراد ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشند، اگرچه این در کودکان بیشتر از بزرگسالان است.

توجه به این نکته مهم است که همه مبتلایان به آنفولانزا تب نخواهند داشت.

و گاهی علائم آنفولانزا شبیه به کروناست.

درمان آنفولانزا

اگر به آنفولانزا مبتلا هستید، داروهای ضد ویروسی آنفولانزا ممکن است یک گزینه درمانی باشد. داروهای ضد ویروسی زمانی که زود شروع شوند، مانند یک تا دو روز پس از شروع علائم آنفولانزا، بهترین عملکرد را دارند.

اگر در معرض خطر عوارض جدی آنفولانزا هستید و علائم آنفولانزا را دارید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید. افراد در معرض خطر بالا به آنفولانزا عبارتند از: کودکان خردسال، بزرگسالان 65 سال به بالاتر، افراد باردار و افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند آسم، دیابت و بیماری قلبی.

هنگامی که درمان در عرض 1 تا 2 روز پس از بروز علائم آنفولانزا شروع شود، داروهای ضد ویروسی آنفولانزا می توانند علائم را کاهش دهند و مدت زمان بیماری را 1 یا 2 روز کوتاه کنند. 

بهترین راه برای کاهش خطر آنفولانزا و عوارض بالقوه جدی آن، تزریق واکسن هر ساله آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا