تاثیر پذیری واکسن کووید

متخصصان هنوز در این باره نمیدانند. آنها همچنان در حال مطالعه بر روی افراد واکسینه شده هستند تا ببینند چه زمانی محافظت از بین میرود. این که چقدر واکسنها در برابر انواع جهش یافته و نو ظهور عملکرد مناسبی دارند. دبورا فولر محقق واکسن کووید در دانشگاه واشنگتن میگوید:”ما باید جمعیت واکسینه شده را مطالعه کنیم و ببینیم در چه مرحلهای مردم دوباره در معرض ویروس قرار میگیرند؟”
واکسن فایزر
تاکنون آزمایش مداوم واکسن فایزر نشان میدهد که واکسن این شرکت در دو دز برای حداقل شش ماه و یا احتمالاً مدت طولانیتر نیز بسیار موثر است.
واکسن مدرنا
افرادی که واکسن مدرنا دریافت کردهاند نیز شش ماه پس از دومین دز واکسن، هنوز دارای سطح قابل توجهی از آنتی بادیهای ضد ویروس هستند.
علاوه بر این سیستم ایمنی بدن ما برای مقابله با عوامل بیماریزا مانند ویروسها دارای یک خط دفاعی دیگر به نام سلولهای B و T است. برخی از آنها میتوانند مدت زیادی پس از کاهش سطح آنتی بادی ویروسها را از بین ببرند. به این صورت که اگر بار دیگر با همان ویروس رو به رو شوند، سلولهای سیستم ایمنی (سلولهای خاطره) میتوانند با سرعت بیشتری عمل کنند و ویروس را از بین ببرند.
جلوگیری از بیماری
حتی اگر به طور کامل از بیماری جلوگیری نکنند، میتوانند به کاهش شدت بیماری کمک کنند. اما این که سلولهای خاطره سیستم ایمنی دقیقاً تا چه مدت این عملکرد را دارند هنوز مشخص نیست.
دکتر کاتلین نوزیل، متخصص واکسن در دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند میگوید: “واکسنهای COVID-19 فعلی احتمالاً حداقل حدود یک سال دوام خواهند آورد و مانند واکسن سرخک محافظت مادام العمر ندارند.”
واکسن سوثار
همچنین مهول سوثار از مرکز واکسن Emory میگوید: “واکسنهای فعلی برای کار کردن در برابر پروتئین سویه خاصی در ویروس کووید طراحی شدهاند. اگر ویروس به مرور زمان جهشهای متنوع داشته باشد، ممکن است لازم باشد واکسنها برای تقویت اثر بخشی به روز شوند.”
تاکنون واکسنها در برابر انواع قابل توجهی از جهشها محافظ به نظر میرسند.
تهیه کننده: متین فکری